És encara un local en obres, en construcció, però serà la nova seu de la llibreria Documenta, al carrer de Pau Claris. El llibreter Josep Cots i el nou soci i aprenent, Èric del Arco, frisaven per mostrar-lo als amics i, sobretot, a les més de 400 persones que han col·laborat per arribar als 40.000 euros que requeria el nou projecte. ÈRIC DEL ARCO, aprenent de llibreter "És clar, no podíem dir on anàvem fins que no sabéssim si hi podíem anar. Quan vam saber que podíem començar el projecte amb suport, va ser el moment de trobar local. Hem tingut molta sort perquè aquest és un local ideal per a Documenta." I què millor que celebrar una festa conjunta amb un altre projecte també en construcció: l'Altra Editorial, que dirigeix Eugènia Broggi. De moment quatre títols, entre els quals la primera traducció al català de James Salter, per alguns un dels millors de la narrativa nord-americana actual. EUGÈNIA BROGGI, editora "Uns 10 títols l'any... per tant, una editorial més o menys entre petita i mitjaneta, de narrativa contemporània. Autors d'aquí i de fora i autors consolidats com podria ser el Toni Sala i el James Salter, i autors novells com podria ser el Yannick Garcia, que no és ben bé novell, perquè ja havia publicat abans però està, diguem, començant." La festa va servir precisament per presentar 'La nostra vida vertical', de Yannick Garcia, premi Documenta 2013. Un premi que la llibreria concedeix des de fa 36 anys amb l'editorial Empúries, i a partir d'ara amb l'Altra Editorial i des de la nova seu. La vella aspiració d'obrir abans de Sant Jordi està bandejada i es preveu la inauguració cap al mes de maig.

Després de 39 anys al barri del Pi, al Gòtic, la llibreria Documenta està a punt de començar una altra etapa a l’Eixample. I això que fa uns mesos semblava impensable, sobretot per l’alt preu del lloguer de l’antiga seu i la jubilació del propietari, Josep Cots. Gràcies a una campanya pública de finançament, s’ha aconseguit, però, reunir 40.000 € per tirar endavant el negoci en una altra ubicació. Es preveu que la llibreria obri el públic cap al mes de maig. Però abans de la inauguració s’hi ha fet una festa per ensenyar la nova seu i s’ha convidat a l’acte els amics i aquells que hi han posat diners de forma voluntària.

Durant l’acte també s’ha donat a conèixer un nou projecte editorial: l’Altra Editorial, dirigida per Eugènia Broggi. Es tracta d’una editorial petita que actualment té quatre títols. Un és la traducció al català de James Salter, per alguns un dels millors de la narrativa nord-americana actual. També s’hi ha presentat el llibre de Yannick Garcia ”La nostra vida vertical’, premi Documenta 2013.