El Teatre Gaudí manté en cartell, des de la tardor, ‘Van Gogh’. Un text d’Ever Blanchet escrit a partir de les cartes que l’artista va escriure al seu germà Theo.

Es va estrenar per primer cop fa 18 anys al Versus Teatre, amb el mateix actor, però amb una posada en escena molt diferent de l’actual, embolcallada per un videoart inspirat en la pintura del geni neerlandès. Un treball audiovisual encertat de Nino Cilintano que endinsa l’espectador en l’univers creatiu de Van Gogh.

La condició d’artista

A les cartes que va escriure Van Gogh al seu germà hi ha reflexions sobre l’amor, la natura, les classes més desafavorides i, sobretot, sobre l’art i la condició de l’artista. A Ever Blanchet, codirector amb Maria Clausó, sempre el van perseguir les ‘Cartes a Theo‘ de Van Gogh.

Jaume Garcia Arija encarna Van Gogh durant els 10 darrers anys de vida. “Estava ple de llum mística. Per ell, parlar de Déu, era parlar de bellesa”, comenta l’actor. Un aspecte gens menyspreable del monòleg, atès que Van Gogh va predicar per als miners, abans de dedicar-se a pintar.

La tercera vida de ‘Van Gogh’ (va fer funcions el 2002 amb Garcia Arija i després el 2005 amb Martí Peraferrer, també al Versus Teatre) s’allarga fins al 28 de febrer a la sala petita del Gaudí.