Trobem el Cobi crucificat, una proposta de l'antimarca Barcelona Mata, preguntes retòriques que pengen del cel o una maqueta de com hauria de ser el barri de Vallcarca. "Eren projectes, o col·lectius o individuals, que d'alguna manera formessin part de la iconografia de Barcelona que jo aquí la presento com la real. Projectes que sorgissin dels barris i que presentessin la Barcelona dels barris." SANTI BONNIN, redactor de La Intervia "La Intervia és un portal web amb informació local dels barris de l'Eixample i va néixer una mica amb l'objectiu de cobrir un buit d'informació que hi havia als nostres barris pel que fa a la informació de proximitat." Un altre projecte és el documental 'Blanc i negre', de Produccions La Llacuna. Han posat el focus al Poblenou dels darrers dos anys. ROGER GRANEL, autor del documental 'Blanc i negre' "Estem trobant la misèria més absoluta al costat de les grans empreses, multinacionals dels grans hotels de cinc estrelles. I aquest contrast tan directe, tan porta per porta ens semblava molt interessant i molt exemplificador del que havia sigut la crisi i el que està sent la crisi econòmica." Una mostra de 17 artistes o entitats que es mostren crítics amb una Barcelona ideal i que es donen a conèixer al Centre Cultural La Farinera.

Després de rebre una trentena de propostes la comissària Anna Fando va decidir donar veu a 17 projectes individuals o col·lectius, en la majoria dels casos crítics amb l’Administració des de diferents àmbits i en formats molt diversos.

Entre els projectes es troba l’exposició de la feina feta des de l’Observatori de Vallcarca, que recull les propostes veïnals per al futur de la zona, la contramarca de la ciutat Barcelona Mata, Guiris, fotografies del turisme massiu de Rober Astorgano, la reivindicació d’un habitatge accessible d’Arquitectura sense Fronteres o Puertas k, un projecte fotogràfic sobre imatges de les portes d’espais okupats, entre d’altres.

El documental també hi és present amb cinc films: ‘A tu què et sembla’ sobre el cas d’Ester Quintana, ‘Barnacas’, sobre la Barcelona preolímpica, ‘BCN’ de Ferran Mesa, crític amb el turisme, ‘Blanc i negre’ de Produccions La Llacuna, sobre la pobresa al Poblenou i ‘Lo siempre otra vez igual’ sobre els últims dies dels Billars Monforte al Teatre Principal.

L’exposició es pot veure fins al 10 d’octubre i també s’han organitzat activitats paral·leles.