Els cinemes Yelmo Icària han tancat definitivament aquest dijous, després que la propietat del centre comercial hagi decidit que no els renova el lloguer. Un darrer dia en què les 15 sales del cinema de la Vila Olímpica s’han omplert d’espectadors que s’han apropat aquí per acomiadar el cinema. Les últimes projeccions han estat ‘Barbie’ i ‘Oppenheimer’.

Els assistents han rebut la notícia amb molta tristor, perquè la majoria d’ells han estat assidus a aquest cinema durant quasi 30 anys ja que, com destacaven tots ells, “és una de les poques sales on poder veure cinema comercial en versió original“.

Una opinió compartida pel director dels Yelmo Icària, Eric Blanch, que assegura que intentaran poder oferir pel·lícules en versió original en altres sales de la marca. També es recol·locaran la quinzena de treballadors de l’equipament, que treballaran a altres cinemes de la companyia. De moment, es desconeix quin serà el futur d’aquest espai. L’empresa que gestiona el Centre de la Vila no ha volgut avançar quin equipament o comerç substituirà els cinemes Yelmo Icària.

Un referent de les pel·lícules en versió original

Els cinemes van néixer l’any 1996 com un referent de les pel·lícules en versió original i actualment tenen 15 sales i gairebé 2.300 butaques. Al llarg d’aquests anys han projectat més de 5.000 estrenes cinematogràfiques que han vist 12 milions d’espectadors.