tvboy george floyd

Tvboy ha tornat a portar el seu art als carrers de Barcelona i, aquesta vegada, ho ha fet amb una denúncia social. L’artista ha pintat un grafit al Born per rebutjar el racisme després de la polèmica mort del ciutadà afroamericà George Floyd a Minneapolis (els EUA) mentre era detingut per la policia. En el dibuix es pot veure una persona amb dues ales negres, que representa Floyd, sostenint un símbol de stop amb el missatge “En memòria de George Floyd, prou racisme” escrit en anglès.

L’artista ha compartit imatges de la seva obra a les xarxes socials amb l’etiqueta #ICantBreath. Aquesta frase és la que va pronunciar Floyd durant la detenció i just abans d’acabar morint, tal com mostren les imatges d’un testimoni.

Barcelona ha estat sovint escenari de representacions artístiques de Tvboy. Una de les últimes obres és la d’una Gioconda amb un telèfon mòbil i amb mascareta pel coronavirus. El grafit va aparèixer abans que esclatés la crisi sanitària. També va sumar-se a la vaga del canvi climàtic amb un mural del president nord-americà Donald Trump i l’activista Greta Thunberg.