La Festa Major de la Dreta de l’Eixample és enguany deutora del confinament. Almenys pel que fa a la seva festa inaugural. I és que s’ha encetat amb la cloenda d’una iniciativa popular que va néixer durant el confinament. Una actuació del grup Tutsies a l’interior de l’illa que delimiten els carrers de Gran Via, Bruc, Girona i Diputació.

A finals de març, durant els dies més durs i grisos del confinament, l’Agustín, un veí d’aquesta illa que disposa d’un pati de 400 metres quadrats es va posar a ballar amb la seva família amb la música a tot drap. No era l’únic que necessitava desfogar-se, perquè la seva actuació espontània va ser molt aplaudida des dels balcons de l’interior de l’illa.

L’Agustín va acomiadar-se anunciant que el divendres següent hi actuaria el seu amic Dani Turró, líder dels Tutsies. A partir de llavors, cada divendres i dissabte, durant una hora, l’illa es va convertir en una festa que alternava sessions de Dj de l’Agustín amb actuacions en solitari de Dani Turró, a la guitarra i la veu, disfressat de grans estrelles del rock com Kurt Cobain, Roy orbison o, fins i tot, Tina Turner.

Infermera Eixample

La cloenda de tot aquest període ha tingut lloc a mode d’inauguració de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample. Abans de l’actuació dels Tutsies han cantat alguns veïns de l’illa (una soprano cantant òpera, un “crooner” fent de Frank Sinatra) i ha llegit un discurs una infermera que resideix a l’illa i per a qui les actuacions dels divendres i dissabtes durant confinament suposaven un bri d’esperança i un petit lapse de joia. Aquesta infermera de primera línia de l’Hospital Clínic també ha fet una miniactuació cantant un tema de Whitney Houston.