El bust de bronze de l’escriptor Narcís Oller torna a estar al seu lloc, a la plaça de Gràcia que porta el seu nom. L’Ajuntament l’ha tornat a col·locar després que a l’estiu el robessin i, dies més tard, un treballador de la neteja el trobés en un contenidor proper.

Abans de tornar-la a la plaça, l’escultura ha estat restaurada per especialistes del Departament de Patrimoni Arquitectònic, Històric i Artístic del consistori. Han polit l’escultura i s’han eliminat algunes ratllades, incrustacions de calç i brutícia que tenia a causa del robatori. Al col·locar-la de nou, també s’ha aprofitat per instal·lar-hi unes fixacions noves més potents.

El misteriós robatori del bust de Narcís Oller

El bust de Narcís Oller és obra de l’artista Eusebi Arnau i està ubicat a la plaça des del 1942. A principis d’agost, els treballadors de manteniment i neteja de l’Ajuntament van detectar que el monument no era al pedestal, que havia desaparegut. En saber-se que no hi era, el consistori va presentar una denúncia i els Mossos es van posar a investigar-ne la desaparició.

Pedestal del bust de Narcís Oller

Dies més tard, però, uns treballadors de la neteja van trobar el bust dins d’un contenidor. La figura havia patit alguns desperfectes i l’Ajuntament va decidir restaurar-la abans de tornar-la a col·locar al seu pedestal. La desaparació de bust, però, continua sent un misteri sense resoldre.