El 24 de maig comença el Sónar amb una de les seves píndoles en espais que no són els recintes habituals del festival. Ho fa a la Casa Batlló amb ‘Music: Response’, una instal·lació audiovisual immersiva de 360º de The Chemical Brothers i els directors artístics dels seus directes, Smith&Lyall.

Es tracta d’una peça de 12 minuts que es projecta al The Cube de la Casa Batlló, que va encetar activitat el 2021 amb una altra experiència immersiva, en aquell cas a partir de l’obra d’Antoni Gaudí. Els creadors de visuals Adam Smith i Marcus Lyall, que van col·laborar per primer cop amb The Chemical Brothers a principis dels 90, han creat aquesta peça amb música del duet d’electrònica anglès.

Iconografia marca de la casa

Segons Enric Palau, director artístic del Sónar i encarregat de presentar la novetat a la Casa Batlló, “s’ha de destacar que en el món de les experiències immersives es treballen molt les textures digitals. Però ells hi inclouen en alguns moments imatge fotogràfica o cinematogràfica”. En efecte, els seguidors del duet podran reconèixer la iconografia dels seus espectacles i videoclips.

The Chemical Brothers ha creat la música remesclant temes molt coneguts, d’altres més lents que no solen tocar en directe i fragments sonors dissenyats per a l’ocasió. Els visuals no tenen una narrativa però, segons Adam Smith, “és com un viatge de la repressió a la llibertat, de la tensió a l’alliberament. Volem que la gent marxi sentint-se empoderada, inspirada “.

L’aforament a la instal·lació és limitat. Es pot veure a partir de les 21h i la darrera entrada és a les 23.40 h. Estarà a la Casa Batlló fins al 31 de juliol.