Vuit espectacles- sis dels quals s’estrenen dins el festival- de teatre, dansa o titelles, se succeiran del 6 al 12 de juny. Hamlet, Romeo i Julieta o Juli Cèsar són alguns dels personatges que retrobarem en aquestes creacions molt modernes. Jordi Oriol aixecarà el teló amb ‘La caiguda de l’H’, una obra muda però acompanyada per una formació de jazz que tocarà en directe. La companyia Pelmànec també actuarà a la nau gòtica de la Biblioteca de Catalunya. Hi presentarà ‘Diagnòstic Hamlet’, una obra original amb titelles de mida real.

Altres directors han posat a escena les seves impressions sobre Shakespeare. És el cas de Quim Lecina, que presentarà dissabte ‘Big Will Shakespeare’ en un decorat que recrea una taverna musical. No hi faltarà la dansa amb ‘Works’, la proposta original de Moreno Bernardi, que ha treballat sobre unes composicions originals de Benet Casablancas.

“Amb aquest cartell tan ric el que volem és apropar l’obra de Shakespeare a la gent, perquè és molt actual“, explica Montse Vellvehí, directora artística del festival. “Per això també hi haurà conferències al CCCB i pel·lícules a la Filmoteca de Catalunya”. Unes entitats que han ajudat força a la continuació d’aquest festival, i sense les quals el preu de les entrades hauria pujat molt. Ara per assistir als espectacles de la Biblioteca de Catalunya només s’hauran de desemborsar 12 euros.