(ACN) Joan Manuel Serrat ha escrit aquest divendres a la nit al Palau Sant Jordi els últims compassos d’una trajectòria musical de sis dècades, en què ha transcendit gèneres i generacions. Pocs dies abans de fer 79 anys i amb centenars de concerts per tots els continents, una quarantena de discos publicats i cançons convertides en himnes, el Noi del Poble-sec ha rubricat el seu adeu definitiu dels escenaris envoltat d’amics en l’últim ball multitudinari de la gira al Palau Sant Jordi.

Serrat ha pujat a escena amb una banda liderada pel pianista Ricard Miralles, que l’han acompanyat des dels primers acords de ‘Temps era temps‘. El públic —entre els quals hi havia personalitats del món de la cultura, el periodisme i la política— l’ha rebut dempeus i aplaudint.

Paraules d’agraïment al públic

Com en el primer concert, el cantautor ha citat Tarradellas i el seu històric “Ja soc aquí” i ha agraït al públic haver-lo seguit durant dècades. “És gust haver complert la fita i ser aquí, però tinc sentiments contradictoris. Gràcies a tots vosaltres, a tothom, per acompanyar-me avui com ho heu fet en altres ocasions, especialment aquesta nit, en el que solemnement proclamo el meu acomiadament per voluntat pròpia”, ha bromejat.

El cantautor, però, ha deixat clar que no volia un adeu impregnat per la tristesa i ha apostat per “l’alegria”: “Serà el darrer concert, però vull passar-m’ho de ‘collons’“. Per això, ha instat els assistents a deixar de banda “qualsevol amenaça de nostàlgia”. “Això és una festa”, ha augurat segons abans d’enfilar les notes de la ‘Cançó de bressol’.

“Sentiments retrobats” entre el públic

El Ricardo i la Mari Carmen són de Miami i van comprar les entrades al gener per poder assistir a l’últim recital del cantautor. “La primera vegada que el vaig veure va ser de petita, a la Universitat de Puerto Rico, i hi he anat cada vegada que ha vingut. Ara venim a acomiadar-lo, tenim sentiments retrobats“, detalla la Mari Carmen.

Sánchez assisteix al concert

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assistit al comiat de Serrat i ha rebut una xiulada quan s’ha assegut. L’han acompanyat del ministre d’Assumptes Exteriors, el ministre de Cultura i el d’Universitats. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha estat present al concert. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anar a l’actuació de dijous.