Sergi López

ha desenvolupat bona part de la seva filmografia a França, on va ser descobert pel director Manuel Poirier. Amb aquest realitzador francès va debutar com a protagonista a principis dels anys 90 amb ‘Le petite amie d’Antonio’.  A partir del 1997 va començar a treballar amb  directors catalans com Ventura Pons, Isabel Coixet o Marc Recha, i també amb altres cineastes com Guillermo del Toro o Stephen Frears.  En total, ha participat en més de 40 llargmetratges, muntatges teatrals i curtmetratges.

Ara la Filmoteca de Catalunya ha donat carta blanca a Sergi López per triar els films que més l’han marcat, no només durant la seva carrera cinematogràfica sinó també com a espectador. L’actor ha destacat que després d’haver fet la tria es va adonar que el tret comú de totes les pel·lícules és que “sempre hi ha un rerefons social, una idea de transformació social i una manera de qüestionar el poder”.

Inaugura el cicle aquest dimarts la pel·lícula ‘Una relació pornogràfica’, dirigida per Frédéric Fonteyne i que tracta la relació d’un home i una dona que es coneixen a través d’una revista de contactes. En aquesta primera sessió els espectadors podran compartir un diàleg entre Sergi López i el director de la Filmoteca, Esteve Riambau. Tampoc no hi podia faltar algun dels films del director francès que el va fer debutar com a protagonista, Manuel Poirier. ‘Western’ és un film del 1996 en forma de pel·lícula de carretera o “road movie” que explica el viatge d’un agent comercial català i un emigrant rus que es troben a la Bretanya francesa. Entre les pel·lícules de direcció catalana es podrà veure ‘Mapa dels sons de Tòquio’, d’Isabel Coixet, i ‘Un dia perfecte per volar’, de Marc Recha.

Entre els set films que Sergi López ha triat d’altres cineastes es podran veure ‘Trainspotting’, de Danny Boyle; ‘El ángel exterminador’, de Luis Buñuel, i ‘Novecento’, de Bernardo Bertolucci. Totes les pel·lícules aniran precedides per introduccions enregistrades per Sergi López.