Una de les actuals estrelles del reggaeton, el colombià Sebastián Yatra, ha omplert el Liceu en el marc del Suite Festival. El públic, majorment femení, ha embogit amb un espectacle amb sortidors de fum, gran desplegament de llums i un quartet de noies acompanyant el cantant amb coreografies energètiques.

Amb només 26 anys Yatra ha aconseguit fer-se un nom en la música llatina urbana. Seus són èxits com ‘Traicionera’, ‘Chica ideal’ o la més recent ‘Pareja del año’, que sonen habitualment en totes les discoteques i que ha interpretat al Liceu. (Al video ‘Boomshakala’, ‘Por perro’ i ‘Traicionera’).

De ‘Mantra’ a ‘Falta amor’

El colombià va anar a viure a Miami amb els seus pares quan tenia cinc anys i, després de compaginar estudis acadèmics i musicals, va assolir el primer èxit als 19 anys amb el tema ‘El psicólogo’. Amb el seu àlbum de debut, “Mantra”, va arribar al número 1 de la llista llatina Billboard. Al 2020 va editar el segon, “Fantasia” i va gravar amb Ricky Martin el tema ‘Falta amor’.

Alguns dels seus videoclips han estat titllats de cosificadors de la dona. Ell afirma que el reggaeton no és un gènere procliu als continguts masclistes, com sectors feministes han denunciat repetidament.