(ACN) La professora, directora d’escena, autora escènica i intèrpret Sílvia Ferrando serà la nova directora general de l’Institut del Teatre (IT) de la Diputació de Barcelona, després d’haver superat el procés de selecció per al càrrec en què concorrien tres candidatures. El nomenament oficial es farà efectiu per decret el proper 5 de juliol. Ferrando és doctora en arts escèniques per la UAB, llicenciada en Dramatúrgia i Direcció per l’IT i en Matemàtiques per la UPC.

Ferrando exerceix com a docent d’interpretació, direcció escènica, dramatúrgia i escenografia a l’Institut del Teatre des del 2007. La seva trajectòria professional inclou més d’una quarantena de projectes escènics en què ha exercit com a directora, dramaturga o actriu. Ha treballat en espais com el Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Español o els Teatres del Canal de Madrid, així com en esdeveniments com el festival Grec, el Temporada Alta, la Fira de Tàrrega o el Festival Internacional de Teatre de Sitges. Les seves creacions també s’han vist en països com Suïssa, l’Argentina, Mèxic i Egipte.

La directora anterior va dimitir arran de les denúncies per abusos sexuals i de poder

Sílvia Ferrando substituirà Núria Plana, que va ser nomenada directora provisional de l’Institut del Teatre l’1 d’abril amb caràcter d’urgència després de la publicació el 26 de març de les bases del concurs per a la provisió del lloc de treball de director o directora general de la institució.

Magda Puyo, la directora general anterior de l’Institut del Teatre, va dimitir el mes de febrer arran dels presumptes abusos sexuals i de poder que alumnes del centre van denunciar per part d’alguns professors. Puyo es va carregar “la responsabilitat de no haver sabut trobar les eines per deslliurar l’Institut de comportaments abusius”.