El Parc de la Ciutadella és un dels escenaris més familiars de la Mercè. De dia, els més petits poden gaudir de la recreació del Saturno Park, un parc d’atraccions que hi va haver a la Ciutadella a principis de segle XX. A la nit, la programació fa un viatge cap al futur amb els espectacles més tecnològics de llum i so.

Passat, present i futur. La programació de la Mercè al Parc de la Ciutadella és un viatge en el temps. La primera parada es remunta fins al Saturno Park de principis del segle XX. Les marionetes, els autòmats i els cavallets han tornat al Parc de la Ciutadella 100 anys després per divertir els nens i nenes del segle XXI.

El Festival Mercè Arts de Carrer ens retorna a l’actualitat, amb les últimes expressions de danses urbanes. En diversos escenaris s’hi poden veure batalles de hip-hop, classes magistrals i actuacions de companyies convidades pels Brodas Bros.

Les propostes nocturnes són les més futuristes. El parc s’omple de llum i so amb els espectacles d’EDL Creative Water a la Cascada o d’Axial al Parlament.