Després de fer més de 50 concerts a l’estiu al Teatre Apolo, Sabor de Gràcia s’instal·la de nou a la sala. Aquesta vegada per interpretar nadales en clau de rumba. “L’empresa que gestiona el teatre ens va demanar que féssim un espectacle per festes, i no només ens hi vam posar sinó que també hem fet un disc de nadales”, explica Sicus Carbonell, líder de la banda.

Seguint la petja de tants i tants artistes que han enregistrat discos de nadales, Sabor de Gràcia presenta el nou ‘Navidad con sabor a rumba’. No tot són nadales. Hi ha temes de collita pròpia, com ‘Son navidades todo el año’ o ‘Me encanta la Navidad’ (“villancicus”, com els anomena, irònicament, Sicus Carbonell), a més de l”Al·leluia’ de Leonard Cohen. Però no hi manquen ‘El 25 de desembre’, ‘La marimorena’ o ‘Los peces en el río’, entre altres nadales.

Rumbers joveníssims

Per a l’ocasió s’apleguen a l’escenari diverses generacions de rumbers catalans, amb alguna presència molt jove: les bessones Damaris i Sinay Malla, de 10 anys, i Leire Vargas, de 8, al cant i al ball. A les percussions hi ha Yerai Carbonell, fill de Sicus, de 17 anys, i Coe Jr., de 13.

Com que Sabor de Gràcia comparteix teatre amb el musical ‘Fama’, els concerts són en horaris força inusuals: les 16.30 els dies 21 i 22 de desembre; les 12.30. els dies 28, 29 i 30 de desembre. Només dilluns 20 i 27, quan el musical no fa funcions, el concert és a les 20 h. “Volem que vinguin a veure’ns famílies”, afirma Sicus.