Moltes de les sales que apareixen a la ruta La Barcelona teatral ja han desaparegut però les anècdotes les fan reviure. Alguns dels que hi apareixen són el Talia, l’Espanyol o el Teatro del Buen Retiro. Els itineraris en bus turístic duren aproximadament una hora. Hi ha dues sortides programades, a les 12 h i les 13 h, i després de dinar, a les 16 h, 17 h i 18 h. Entre els dos torns , l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) ha organitzat un vermut al Teatre Tívoli per celebrar els 25 anys. Allà també es llegiran els manifests que commemoren el Dia Mundial del Teatre.

“Un CAP de cultura a cada barri”

L’actriu Pepa López ha reivindicat  la necessitat que la cultura arribi a tothom en el manifest del Dia Mundial del Teatre de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). “Hi hauria d’haver un centre d’atenció primària (CAP) de cultura a cada poble, a cada barri, perquè la cultura és el pa i la sal, la medicina i l’aliment de l’ànima“, ha remarcat.  López també ha apel·lat els ciutadans a recuperar l’interès per “estimar el teatre” i els governants, a “anar a l’otorrino a treure’s els taps de cera”.

Per una altra banda, l’actriu francesa Isabelle Huppert ha estat l’encarregada d’escriure el missatge internacional que commemora l’efemèride. Huppert ha afirmat que el teatre “sempre reneix de les seves cendres”i ha destacat la fortalesa d’aquesta disciplina artística per sobreviure a “guerres, censors i penúria”.

Humor i solidaritat

Pallapupas ha organitzat per quart any consecutiu ‘Una nit de bojos’ al teatre de L’Aliança del Poblenou, un espectacle en què les protagonistes són les companyies del teatre social de l’associació formades per persones que pateixen malalties mentals i els seus familiars.

Conferències, descomptes i una gala de premis

Una altra activitat de la jornada serà la conferència “Teatre i política”, a càrrec de l’escriptor i dramaturg Jordi Coca, que acollirà el Romea. La 19a edició dels Premis de la Crítica de les Arts Escèniques clouran el dia amb una gala conduïda pels periodistes Toni Puntí i Anna Pérez Pagès a l’Antiga Fàbrica Damm. Al marge d’aquests actes més oficials, diverses sales teatrals ofereixen descomptes i promocions.

Escolteu aquí el reportatge de ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm: