Els organitzadors consideren que aquesta edició és una de les més ambicioses

tot afirmant, que després de molt d’esforç s’ha complert amb les previsions. Un dels objectius més important era consolidar el concepte de literatura amplificada i creuen que s’ha aconseguit. “La literatura sempre ha servit per amplificar experiències de la societat. Darrere de cada sèrie de televisió, videojoc o música sempre hi ha un relat, una manera d’entendre la realitat” ha explicat el director de Kosmopolis, Juan Insúa.

Precisament, l’acte de cloenda d’aquest diumenge, on la cantant PJ Harvey ha presentat el seu últim llibre de poesia, ha estat un dels de major èxit del festival. Aquesta tarda s’han vist llargues cues de gent per poder assistir al recital, fins i tot, hi ha hagut gent que hi ha anat dues hores abans per no quedar-se fora. PJ Harvey ha presentat per primera vegada a l’estat espanyol el seu llibre de poesia. Un acte que s’ha emmarcat amb un dels dos eixos principals d’aquest Kosmopolis, el feminisme. L’altre tema clau ha estat la lluita pel canvi climàtic. 

Entre els més de 100 autors que hi han participat hi ha el cineasta Werner Herzog i escriptors com Juan Echenoz o Kim Stanley Robinson.