Les tradicionals portes obertes dels museus per Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, han tingut una bona acollida i les reserves s’han exhaurit pràcticament en la majoria d’equipaments que s’hi han acollit. El cap de setmana de Santa Eulàlia sempre és una cita indispensable per commemorar les tradicionals festes d’hivern de la ciutat. Enguany, però, la crisi sanitària ha obligat a canviar el programa habitual i suspendre algunes de les activitats.

El que sí que s’ha pogut mantenir són les portes obertes dels museus, encara que sense activitats complementàries per les restriccions d’aforament. “Ens hauria agradat poder organitzar tallers per a la família i els infants”, admet Carles Vicente, director de Memòria, Història i Patrimoni de l’ICUB.

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

Tot i això, la convocatòria ha estat un èxit i les visites, que s’han de reservar obligatòriament amb antelació per regular els aforaments, han tingut una gran demanda en museus com el Frederic Marès o el MUHBA, entre d’altres. “Hem pogut mantenir les portes obertes a la ciutat i estan funcionant molt bé”, assegura Vicente. “És un èxit”.

A banda de l’obertura gratuïta de museus i altres espais, bona part de les activitats tradicionals han estat cancel·lades. “La festa major d’hivern s’ha hagut de resituar”, mentre que l’acte del monestir de Pedralbes no es va poder celebrar. “S’ha anat acomodant tot el cicle festiu del costumari”, declara Carles Vicente.