El GuitarBCN ha començat amb bon peu, esgotant entrades pel concert de Xoel López al Palau de la Música. Unes mil persones han assistit a la presentació de ‘Si mi rayo te alcanzara’, disco editat a finals del 2020 que va enregistrar en dos temps, abans i després del confinament.

Des de ben aviat, el públic ha començat a picar de mans i a corejar temes com ‘El destello’, ‘Vampiro blanco’ o el tema que dona nom al disc. López ha sortit sense guitarra, embolcallat per teclats elèctrics, cors i percussions, reafirmant-se en l’etapa que va iniciar al 2012 amb ‘Atlántico’ un cop enterrat el projecte ‘Deluxe’.

Un GuitarBCN llarg

Els responsables del GuitarBCN són optimistes, tot i l’actual situació. Ja han venut unes 25.000 entrades dels concerts, tan diversos en gèneres i estils com sempre (i no necessàriament guitarrers). S’allarga com mai, de moment fins a la tardor. “Però hi ha interrupcions. Hem hagut de posposar algun concert internacional, que pensavem fer a la primavera”, explica la directora del festival, Judit Llimós.

La directora fa esment, per exemple, al concert de la grega Elefthería Arvanitáki. Hi ha dos il·lustres guitarristes en cartell per al 2022, però encara sense data concreta: Pat Metheny i Joe Satriani. A més, el festival té l’honor de reobrir el Palau Sant Jordi amb Carlos Sadness. “Però per a 3.000 espectadors, asseguts i separats per cadires buides”, especifica Llimós.