El rei Felip VI ha visitat l’exposició “Miró-Picasso” hores abans de la inauguració a porta tancada que es farà aquest dimecres a la tarda. El monarca ha volgut assistir d’aquesta manera a la que serà una de les exposicions de l’any a Barcelona, amb 250 obres dels dos artistes, algunes de les quals inèdites. La mostra, que s’obrirà al públic divendres, es fa forma simultània als dos museus barcelonins, la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso, dedicats a l’obra d’aquests pintors de renom internacional.

Primera visita, el museu Picasso

El rei ha fet primer la visita al Museu Picasso, acompanyat per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el ministre de Cultura, Miquel Iceta, i el delegat del Govern central a Catalunya, Carlos Prieto. També l’han rebut el director del museu, Emmanuel Guigon; el comissionat per a la commemoració del 50è aniversari de la mort de Picasso, Carlos Alberdi, i les dues comissàries, Margarida Cortadella i Elena Llorens. Durant el passeig, el monarca s’ha detingut davant del mural ‘Mercure’, que habitualment està exposat al Centre Pompidou de París.

I després… a la Fundació Joan Miró

Després la comitiva, encapçalada per Felip VI, s’ha dirigit a la Fundació Joan Miró, a Montjuïc. Allà, s’han detingut davant del quadre ‘El cavall, la pipa i la flor vermella’, que ha arribat a Barcelona procedent del Museu d’Art de Filadèlfia, en què es pot veure un llibre de Jean Cocteau que mostra un dibuix de Pablo Picasso, en el qual s’ha interpretat com una dedicatòria explícita al pintor malagueny.

El quadre ‘El cavall, la pipa i la flor vermella’, de Joan Miró