Festival dau 2023 Barcelona

S’han confirmat les previsions de l’organització i el festival Dau 2023 ha acabat superant la xifra de l’any passat amb un total de 37.000 visitants. Això suposa 2.000 persones més que en l’edició del 2022. Durant tot el cap de setmana els aficionats dels jocs de taula s’han aplegat al recinte de la Fabra i Coats per descobrir els més clàssics i les últimes estrenes del sector. Aquesta edició ha posat l’accent en els jocs que han creat dones.

Centenars de persones descobreixen els jocs de taula al festival DAU 2023 de Barcelona
En aquesta edició el festival ha posat l’accent en els jocs que han creat dones

Els jocs premiats al festival Dau 2023

En aquesta edició també s’ha homenatjat Klaus Teuber, creador del popular joc de taula Catan i que va morir l’abril passat. El certamen va començar divendres amb la gala d’entrega de premis al Sant Andreu Teatre. El premi a una vida dedicada al joc va ser per a Fred Horn, un dels grans creadors i, sobretot, investigadors del món del joc europeu. Dani García, Helgue Meissner, Kristian Amundsen Østby, Eilif Svensson i Anna Wermlund, i l’artista Amelia Salas completen el palmarès.

Dani García ha estat premiat com a millor autor novell pel joc Barcelona, en què els jugadors assumeixen el paper de constructors que han de treballar en l’expansió de la ciutat a l’Eixample.

El premi al millor autor ha sigut per als creadors de Revive, Helgue Meissner, Kristian Amundsen Østby, Eilif Svensson i Anna Wermlund, un joc en què els participants han d’aconseguir reviure una civilització destruïda 5.000 anys enrere.

Finalment, el premi a la millor artista ha estat per a Amelia Sales per Insecta. El guardó valora la importància de la creació artística d’un joc des d’un punt de vista global per aconseguir una experiència “totalment immersiva”.

El festival Dau és una iniciativa impulsada des de l’Institut de Cultura de Barcelona, que compta per segon any amb la direcció d’Oriol Crespo.