La Llibreria Calders gaudeix d’un gran fons de llibres, que van de la novel·la a la poesia, i també passen pels llibres infantils i juvenils. “No destaquem per la tirania de la novetat, tenim un fons molt personal i fem les nostres recomanacions“, explica la llibretera Raquel Santanera Vila, que també és poeta. Ens endinsem en la Calders, a Sant Antoni, amb unes recomanacions plenes de poesia i de terror per a aquestes vacances.

‘El poema de la rosa als llavis’ (Angle Editorial, 2024), de Joan Salvat-Papasseit

El primer llibre que recomana la Llibreria Calders és el poemari reeditat per Angle Editorial de Joan Salvat-Papasseit ‘El poema de la rosa als llavis’, que coincideix amb la celebració del centenari de la mort del poeta. Amb il·lustracions de Laura Borràs Dalmau, és un clàssic de la poesia catalana “amb un alt contingut eròtic i romàntic que convida llegir-se en qualsevol època de l’any”, assegura Raquel Santanera.

‘La nit ovípara’ (Documents Documenta, 2024), de Maria Sevilla Paris

I d’entre el fons de poesia de la Llibreria Calders, Santanera també ens recomana per llegir aquest estiu el poemari ‘La nit ovípara‘, de la badalonina Maria Sevilla Paris. “És com si entressis dins d’un ou i moltes veus et xiuxiuegessin alhora parlant de la foscor i de la relació amb els altres”, diu la llibretera. Una història gòtica i de persecució que, assegura, “us farà passar por”.

‘Sempre hem viscut al castell’ (L’Altra Editorial, 2016), de Shirley Jackson

Sense sortir del gènere del terror, Raquel Santanera recomana ‘Sempre hem viscut al castell‘, de l’estatunidenca Shirley Jackson. Publicada el 2016 per L’Altra Editorial no és cap novetat, però, diu, el recomana perquè és d’aquells llibres que t’enganxa, que quan els comences necessites acabar-lo. La novel·la la protagonitzen dues germanes que viuen en un casalot familiar, on els dies transcorren tranquil·lament fins que apareix una visita inesperada. Una història que passa “en un ambient asfixiant, que cada vegada va incrementant més la por que et generen les protagonistes”, conclou Santanera.