El director del Grec ha apuntat al desprestigi general de la cultura, com l’obstacle més gran que cal superar. Ho ha emmarcat en una “tendència general d’aculturització que viu la societat” i denuncia que la cultura no forma part dels objectius polítics: “La cultura no és un actiu important dels programes electorals, i això és molt greu”, ha dit. Simó considera que a conseqüència d’això, la cultura “no pot jugar el paper vertebrador com a societat”.

Respecte a l’edició de 2015 del Grec, Simó ha destacat la posada en marxa de dos espais on els artistes es puguin relacionar amb el públic, “la plaça de Margarida Xirgu i els jardins del Teatre Grec”. Ha dit que és un festival eminentment destinat als ciutadans de Barcelona i que pot conviure amb d’altres festivals d’estiu que proliferen a la ciutat: “Estem recuperant espectadors amb un programa agosarat que arrossega bàsicament públic local”

De cara a 2016 el Grec celebrarà el 40 aniversari, que coincidirà amb el darrer any de direcció de Simó “M’agradaria que fos més festiu del que és habitual”, ha dit.