Festes de Sant Josep Oriol

Del 17 al 25 de març (espectacles gratuïts). Diferents activitats al barri del Pi (el Gòtic)

Amb l’arribada de la primavera, el barri del Pi celebra les festes de Sant Josep Oriol. Dissabte, 17, amb el repic de les campanes de l’església del Pi començaran les celebracions. El mateix dia es farà una ballada de sardanes i una actuació castellera. Al vespre es representarà el ‘Retaule de Sant Josep Oriol’. Diumenge, 18, bèsties d’arreu de Catalunya acompanyaran el Lleó i la Mulassa de Barcelona. En trobareu més informació aquí.

L’exposició més ambiciosa de Xavier Miserachs, a La Pedrera

Del 16 de març al 15 de juliol, de 10 a 20 h (5 €). La Pedrera – passeig de Gràcia, 92 (l’Eixample)

Xavier Miserachs (Barcelona, 1937-1998) va ser el membre més jove d’un col·lectiu que, al final dels anys 50, va recuperar la creativitat en la fotografia que s’havia perdut després de la Guerra Civil. Aquesta exposició, que s’inaugura divendres, 16 de març, a La Pedrera, és l’antològica més ambiciosa sobre Miserachs. És un recorregut pel temps que va tocar viure a aquest fotògraf a través dels seus retrats, vius i frescos, reflex de la seva actitud davant la vida.

‘L’arbre de la memòria’, projeccions contra l’oblit

16 de març, de 20.15 a 22 h i 17 i 18 de març, de 19.30 a 21 h (espectacle gratuït). Façana de l’Ajuntament – plaça de Sant Jaume (el Gòtic)

La plaça de Sant Jaume serà l’escenari d’una intervenció artística, coincidint amb les dates en què, fa exactament 80 anys, van tenir lloc els bombardejos més cruents sobre Barcelona. L’Arbre de la Memòria és el nom de la instal·lació artística de vídeo mapping, llum i so que es podrà veure a la façana de l’Ajuntament, amb projeccions 3D.

Festival de Titelles al Poble Espanyol

17 i 18 de març d’11 a 18 h (12 € adult, 7 € nens / més barat per internet, també hi ha paquets familiars). Poble Espanyol – avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13 
 

Titelles txeques, de guant, de taula, de fil o d’ombres xineses tornaran a omplir de vida el Poble Espanyol en la 9a edició del Festival de Titelles de Barcelona. Aquesta cita anual aplegarà 16 companyies i més de 70 funcions durant tot el cap de setmana en 10 escenaris ubicats per tot el recinte. El programa, aquí.

 

Independent Label Market, la cita de les discogràfiques independents

Del 15 al 18 de març, de 10 a 20 h (entrada lliure). Espai Crec – carrer de Blesa, 27 (Poble-sec) 

Torna a Barcelona, per tercer any, l’Independent Label Market, una fira dedicada a les discogràfiques independents a l’espai Crec del Poble-sec. Amb edicions a Londres, Brussel·les i a la nostra ciutat, la fira  vol ser un punt de referència per als amants dels vinils. La cita es complementa amb bona música que sona durant l’esdeveniment, però també amb alguna activitat paral·lela.

XV Festival Mundial de Sopes

18 de març, a partir de les 12 h (entrada gratuïta). Marquesina de la via Júlia (Nou Barris)

La Xarxa d’Intercanvi de Coneixements de Nou Barris i la Xarxa 9 Barris Acull organitzen el XV Festival Mundial de SopesSopes d’arreu del món, exòtiques o de temporada, amb receptes tradicionals o innovadores. Durant 15 anys, al festival s’han cuinat més de 1.060 receptes. Tot això, al barri Verdum.