Revela’T és un festival fotogràfic internacional que s’ha convertit en punt de trobada per als amants de la fotografia i en especial per als apassionats de la fotografia analògica a Vilassar de Dalt. Aquesta última edició del Revela’T va arribar de la mà de l’OFFF Barcelona i, el Josep París, ens va donar a conèixer alguns dels fotògrafs.

Michael Kenna, a la galeria Valid Foto

Es tracta d’un fotògraf angloamericà especialitzat en el paisatge en blanc i negre de llarga exposició. Viatger incansable, ens ofereix la bellesa del món a través de les seves fotografies analògiques en gelatina de plata. La seva obra està present en importants col·leccions institucionals internacionals, i existeixen més de 60 llibres dedicats a ell. A Valid Foto presentarà una exposició a partir del 24 de maig.

 Joan Teixidor al Pati Llimona

“Canvis substancials” és una sèrie fotogràfica feta a Barcelona, entre l’1 i el 3 d’octubre del 2017, per Joan Teixidor, que no té cap altra intenció que mostrar l’experiència de l’autor cap al que va passar per davant dels seus ulls en aquelles dates. Per primera vegada en la seva vida, l’autor es va sentir part d’un moviment social arrelat, progressiu i imparable. Sense cap intenció de formar un reportatge i ni molt menys d’exposar-lo, va fer les fotografies de manera intuïtiva, com fa habitualment, amb punts de vista simples, cap intenció ni d’agradar ni molt menys de convèncer, i imatges testimonials d’una vivència.

Lomography exposa l’obra de Sergi Matés

“Glowing darkness” pretén plasmar la necessitat de Sergi Matés de trobar moments de tranquil·litat dins d’un ambient que el pertorba, com és la ciutat de Barcelona, considerant que ve d’un poble amb un entorn totalment oposat. El projecte neix de la contraposició entre els dos mons que formen actualment la seva vida; aquesta dicotomia es fa explícita dins de la mateixa ciutat: caòtica durant el dia i serena durant la nit. La col·lecció mostra un recull de diverses nits pels carrers de Barcelona darrere de la càmera, submergint-se en aquesta atmosfera, per a ell encara hostil, per d’alguna manera fer-la seva.