La trobada internacional de professionals del jazz Jazz I Am, organitzada pel Taller de Músics, celebra quarta edició els dies 24 i 25 de març. Aquest cop, amb les taules rodones i seminaris a l’Arts Santa Mònica i els “showcases” o miniconcerts promocionals, al Jamboree. Amb l’objectiu de possibilitar aliances entre professionals, el certamen convida agents, promotors i responsables de festivals europeus. Però també perquè coneguin propostes musicals de l’escena jazzística nacional, motiu de la creació de l’encontre el 2019.

Les taules rodones versen sobre temes d’interès per als professionals, com els drets d’autor i l’entorn digital; el rol de figures com el mànager i el ‘”booker”, o les estratègies per crear públic en el jazz. Pel que fa als “showcases”, n’hi ha una dotzena, dels quals la meitat són de l’escena catalana: Alba Morena, Alba Alsina Quintet, The Sey Sisters, Xavi Torres, Eva Fernández i Outer Space.

Finestra internacional

Però la novetat és que s’obre una finestra internacional, “sempre amb l’objectiu de facilitar intercanvis”, segons la directora del Jazz I Am, Rosa Galbany. Aprofitant que participen com a ponents a la Superweek -una setmana de classes magistrals de l’Escola Superior del Taller de Músics-, actuen dues figures emergents de l’escena israeliana: el pianista Guy Mintus i el baixista Tal Gamlieli.

Guy Mintus al Jamboree

Un concert neix d’una col·laboració catalanoitaliana: Barencia, aliança entre el contrabaixista Michaelangelo Scandroglio i el pianista Xavi Torres. I també oficiarà l’Ensemble X Berlín Barcelona, fruit d’un treball previ de residència de Sebastian Studnitzk amb joves estudiants del Taller de Músics.