Fa tres anys, el Taller de Músics va engegar Jazz I Am, una trobada internacional del món del jazz que pretén crear sinergies entre l’escena del país (i també de la resta de l’estat) i l’estranger. Després d’un any organitzat en línia per culpa de la pandèmia, la Fabra i Coats acull l’edició presencial.

Taules rodones, tallers i miniactuacions reclam de grups de jazz conformen el programa, que ocupa la Fabra i Coats entre el 8 i el 10 de setembre. “En realitat, el que s’estableixen són, molt sovint, intercanvis entre promotors de fora i d’aquí”, comenta Rosa Galbany, directora de Jazz I Am.

Promotors de 17 països

El talent jazzístic peninsular troba així una via d’internacionalització, imprescindible en un mercat que, a diferència del del pop, no és de masses. La tercera edició ha convocat una quarantena llarga de promotors de 17 països diferents.

Una és Simona Maxim, directora del Sibiu Jazz Festival, el certamen jazzístic més important de Romania, que té lloc a la ciutat de Transilvània des de fa 50 anys. “Soc aquí per veure jazz amb formes, estructures i intencions diferents. I a més, artistes, promotors i organització ens tornem a trobar després del confinament. Això és fantàstic”, rebla la promotora.