La jova companyia Projecte Ingenu celebra un lustre d’història al Teatre Akadèmia. Ho fa reposant, al llarg d’un mes, les tres adaptacions de Shakespeare que han muntat en aquests anys. ‘Hamlet’ fa funcions del 23 d’octubre al 3 de novembre; ‘Romeu i Julieta’ puja a l’escenari entre el 6 i el 17 de novembre, i ‘Vaig ser Pròsper’, la seva arriscada versió de ‘La tempesta’, es representa del 20 al 24 de novembre. La companyia ha crescut amb Shakespeare i amb les tres adaptacions il·lustra l’evolució del seu llenguatge interdisciplinari, alimentat amb dansa, cants, ús de l’antic cor grec, teatre físic i escenografies mutants.

Per Marc Chornet, director de la companyia, llenguatges primitius, emprats ja als inicis del teatre, com la dansa, els cants o el cor, permeten convidar l’espectador a “una vivència teatral, més enllà de la història teatral”. Una reflexió que entroncaria, sens dubte, amb el mestre Peter Brook.

L’evolució de Projecte Ingenu

La primera obra que va muntar la companyia va ser ‘Hamlet’, amb Rosa Serra en el paper principal. L’espectacle es va endur el 2015 anys una menció especial del jurat de l’off del festival de teatre clàssic d’Almagro. El mateix va succeir amb el posterior ‘Romeu i Julieta’, que també va obtenir menció especial al mateix certamen. Però és amb la tercera peça que Projecte Ingenu va anar encara més lluny, optant per una versió sense paraules de ‘La tempesta’ que van titular ‘Vaig ser Pròsper’. Parlant d’aquesta tria, l’actriu Neus Pàmies confessa l’interès de la companyia per treballs de Peeping Tom o Christoph Marthaler.

Comparteix a: