Aquest curs 2022-2023 betevé ha participat per primer cop al programa Recerca creació i servei, del Departament d’Ensenyament. Els mitjà públic de Barcelona ha proposat als alumnes de tercer i quart d’ESO la creació d’un pòdcast. Al llarg de dos trimestres, prop de 250 estudiants de 10 instituts han participat en el projecte.

Sobre què faries un pòdcast? Com el gravaries? Quines eines utilitzaries per promocionar-lo? És el repte que ha plantejat betevé a 10 instituts d’arreu de Catalunya a través del programa Recerca creació i servei. 244 alumnes de tercer i quart d’ESO han disposat d’un trimestre per crear un format d’àudio, des de la cerca del tema i la redacció del guió fins al muntatge final i la promoció, passant per la gravació.

A més, en ple procés creatiu han pogut fer una sessió de treball a les instal·lacions del mitjà públic de Barcelona. A banda de visitar els platós, els controls de realització i l’estudi de ràdio, han pogut resoldre dubtes amb l’equip que coordina els pòdcasts de betevé.

Com és betevé per dins?
Acompanya els alumnes que visiten el mitjà públic de Barcelona amb els reportatges del ‘Catakrac’

Entre el primer i el segon trimestre del curs, els alumnes que han participat en aquest projecte han creat pòdcasts de temes ben diversos. L’esport ha estat el més estès, però també han gravat programes sobre crims i successos, drogues, amor, sexe, salut mental, moda, feina, actualitat i safareig, aficions, anècdotes, cinema i sèries.

L’objectiu del programa Recerca creació i servei és que els alumnes puguin desenvolupar competències amb reptes que proposen entitats de l’entorn dels centres educatius. Aquests reptes tenen un retorn a la comunitat propera a l’institut, és a dir, es tradueixen en serveis a les persones, intervencions en l’entorn o produccions culturals.