El Grec arriba cada any a més racons de la ciutat amb l’objectiu d’ampliar les sinergies amb equipaments i espais que tenen un pes històric o alguna peculiaritat. És per això que es programaran en aquesta edició espectacles en una desena d’espais singulars de la ciutat, com la presó Model, El Born Centre de Cultura i Memòria, el Dipòsit del Rei Martí i el Recinte Modernista de Sant Pau, entre d’altres. En molts, a més, es representaran peces que trenquen al màxim la barrera entre espectadors i intèrprets.

Espectacles que inclouen cors

Un d’aquests espectacles serà ‘Titanas al Born’, que es podrà veure el 6 i 7 de juliol a El Born Centre de Cultura i Memòria. La peça s’adapta allà on va i és una oda al poder de les dones a través dels moviments de Sol Picó, Natsuki i Charlotta Öfverholm. Amb música de Judit Farrés i les projeccions de Milosh Luczynski, proposa un món sense normes a complir ni arquetips amb els quals encaixar. Excepcionalment Encarni Sánchez substituirà Charlotta Öfverholm, que té altres projectes aquests dos dies. A més, un cor de 12 dones de Granollers anirà guiant el públic per l’espai.

L’obra ‘A beginning_expanded version’, d’Aurora Bauzà i Pere Jou, es representarà el 8 i 9 de juliol al Dipòsit del Rei Martí. Es tracta d’una experiència immersiva amb el Cor Jove del Teatre Principal de Palma que explora la relació entre la veu, el moviment i la llum. L’espectacle començarà a les fosques i a poc a poc la llum anirà agafant protagonisme. “És una dimensió acústica interessant”, afirma Jou.

L’espectacle ‘A beginning_expanded version’, d’Aurora Bauzà i Pere Jou

I del 14 al 16 de juliol, a la sala Convent del Recinte Modernista de Sant Pau es representarà ‘Rèquiem de la llum’, una peça creada al segle XIX per Gabriel Fauré dirigida per Simon Halsey amb la coreografia de Marina Mascarell. L’espectacle serà interpretat pels solistes Maria Pujades (soprano) i Ferran Albrich (baríton) amb els integrants del Cor de l’Orfeó Català.

Coproduccions del Grec

‘El dia que va morir l’últim panda’, del Grec i Projecte Ingenu, és una instal·lació teatral que forma part de l’anomenada “Trilogia del no-temps” i reflexiona sobre la selecció genètica, el transhumanisme i la intel·ligència artificial. Es representarà a la Sala Moragues d’El Born Centre de Cultura i Memòria del 12 al 14 de juliol amb sis intèrprets i un músic en directe.

‘Jo, travesti’, de Josep Maria Miró i Roberto G. Alonso, desembarcarà a l’antiga presó Model de Barcelona per homenatjar l’art del transformisme. És un espectacle molt esperat, de fet les entrades es van esgotar en només dos minuts. L’escenari escollit és tota una declaració d’intencions perquè l’objectiu de l’espectacle és posar de manifest la històrica repressió del col·lectiu LGTBI. La peça és una coproducció del Grec Festival de Barcelona amb la Fira de Tàrrega, la Fundació Joan Brossa, l’EUROM i la Companyia Roberto G. Alonso.

L’espectacle ‘Jo, travesti’, de Josep Maria Miró i Roberto G. Alonso

I del 20 al 22 de juliol, el públic que estigui visitant el MNAC es trobarà amb ‘Corpus‘, una obra que vol aportar una nova perspectiva a l’exposició permanent. Irene Vicente Salas signa aquesta proposta, en la qual es farà una revisió actualitzada de la història de l’art a través dels cossos de performers. Es tracta d’una coproducció del Grec Festival de Barcelona amb Titus Andrònic SL, la beca Barcelona Crea 2020 i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

L’Ateneu Barcelonès, La Muriel i la Fundació Julio Muñoz Ramonet com a escenaris

L’espai La Muriel, al carrer de Verntallat, 30, a Gràcia, serà l’escenari on es representarà ‘Bèsties’ del 2 al 13 de juliol. Aquest conte fosc de Monica Dolan arriba al Grec en una producció de Sixto Paz dirigida per Pau Roca i interpretada per Marta Marco. L’espectacle repassa les repercussions d’un cas extrem que es troba una psicoterapeuta: la filla de vuit anys de la seva pacient vol posar-se pits i aquest fet convidarà l’espectador a revisar la cultura i moral.

Imatge promocional de l’obra ‘Bèsties’

Els dies 12 i 13 de juliol a l’Ateneu Barcelonès es podrà veure ‘Quatre solos soles’. L’espectacle narra, a través de quatre monodrames, les històries de quatre veus atrapades en entorns domèstics. Dirigit per Marc Rosich (escena) i Francesc Prat (musical), les peces estan signades per alguns dels dramaturgs més destacats de l’escena actual, com Marc Rosich, Helena Tornero, Cristina Cordero i Victòria Szpunberg.

L’obra ‘El valor de res’ és una producció de la companyia amb la Fira de Tàrrega i la Fira Mediterrània que es representarà del 13 al 15 de juliol a MUHBA – Vil·la Joana. La Cia. Pagans presenta una experiència escènica immersiva sobre les possibilitats d’integració de les arts escèniques, la literatura, la tecnologia i l’espai natural.

L’obra ‘Una casa en la montaña’, creada i dirigida per Albert Boronat, es representarà el 22 i 23 de juliol a la Fundació Julio Muñoz Ramonet. Es tracta d’una proposta escènica al voltant d’una taula per reflexionar sobre el sentit de les paraules.