Primavera Sound Madrid
Foto: Primavera Sound

(ACN) El Primavera Sound ha anunciat que no celebrarà l’any 2024 una edició del festival a Madrid. En un comunicat, els organitzadors del festival han destacat que les dificultats externes a què han hagut de fer front en la recta final de la preproducció a Madrid van fer que fos una de les edicions més complicades del Primavera Sound. En aquest context, ha assenyalat: “A hores d’ara, de cara al 2024, la ciutat no disposa d’un recinte capaç d’albergar amb garanties un esdeveniment de la nostra magnitud i format pel que fa les exigències del públic, els requisits de producció i el desplegament musical”.

Malgrat el que ha exposat, Alfonso Lanza, del Primavera Sound, ha dit que seguiran estudiant la possibilitat de celebrar-ne una edició a la capital espanyola. De fet, a principis de Juny asseguraven que l’experiència a la capital de l’estat es tornaria a repetir.

La pluja tampoc no ho va posar fàcil

Aquest 2023 ha estat, per tant, la primera vegada i última vegada que el Primavera Sound ha fet edició doble a Barcelona i Madrid. A Madrid, però, els organitzadors van haver de cancel·lar la primera jornada de concerts que es feia a Ciudad del Rock, a Arganda del Rey, per culpa de la pluja.

L’Ajuntament de Barcelona sempre va defensar l’edició madrilenya

L’Ajuntament de Barcelona sempre ha negat que l’edició madrilenya del Primavera Sound fos una mala notícia. Al contrari. Des del consistori defensaven que això reafirmava la relació del festival amb la ciutat. De fet, l’aleshores tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, en feia una lectura “molt positiva”. “Que el Primavera tingui moltes primaveres pel món és molt positiu”, va dir als mitjans.