electrica dharma concert
Foto: ACN

El consell plenari de Sants-Montjuïc ha aprovat aquest dimarts dedicar una plaça a la companyia Elèctrica Dharma a l’espai resultant de la futura urbanització en l’àmbit entre els carrers de Burgos i Riera de Tena. També ha aprovat denominar plaça d’Esteve i Josep Fortuny i Guarro —dos germans membres de la companyia morts el 1986 i el 2013, respectivament— en l’àmbit ubicat a la sortida de l’estació de metro de Mercat Nou.

El cinquantè aniversari de la companyia

Aquests reconeixements arriben coincidint amb el cinquantè aniversari de la companyia Elèctrica Dharma, una de les bandes en actiu més antigues de Catalunya. El 22 d’abril oferiran un concert al Palau Sant Jordi que serà alhora una gran festa popular.

Vista aèria de l’espai on està previst hi haurà la plaça de l’Elèctrica Dharma

La plaça amb el nom d’Elèctrica Dharma, però, no veurà per ara la llum, tenint en compte que el nomenclàtor no permet posar noms de grups de música que encara estiguin en actiu. Com a alternativa, els grups demanen que s’ampliï el nom de la plaça d’Esteve i Josep Fortuny i Guarro també a l’espai annex on hauria d’ubicar-se la plaça de l’Elèctrica Dharma. El compromís de dedicar una plaça als germans Fortuny ja el va adoptar el districte l’any 2013 gràcies a una iniciativa popular ciutadana que va recollir milers de signatures.

Una família molt arrelada a Sants

Els Fortuny i Guarro són una família molt arrelada a aquestes dues zones de Sants. Un dels germans, Lluís Fortuny, agraïa durant el consell plenari aquest gest i recordava que “la família porta sis generacions al barri i hi seguim vivint, a banda de participar de forma activa en la vida veïnal i cultural”.