El festival Flic té la finalitat d’ensenyar els nens a gaudir llegint i dibuixant. “Proposem diferents atraccions molt variades al voltant de la literatura”, explica Magalí Homs, la directora.

La jornada ha començat a les 10 h amb dos espais d’activitats diferents. A la planta baixa hi havia les activitats destinades a nens d’entre zero i sis anys. Allà han pogut gaudir de tallers relacionats amb el periodisme, en què els nens havien d’inventar-se una història en grup. “M’ha agradat molt el taller de periodistes”, ens diu Manuel Jiménez, de cinc anys. També han pogut llegir tot tipus de contes dins d’una camioneta Volkswagen.

A la planta de dalt hi havia instal·lades les activitats dels més grans, entre set i els 14 anys. Aquest pis s’ha dividit en dues parts. Per una banda, la Fàbrica de la creació, un espai orientat a fer noves creacions literàries com, per exemple, reescriure contes amb noves idees o una àrea d’hamaques en què es podia seure còmodament i escoltar contes. Per l’altra, “del llibre al cinema”, una zona enfocada a la projecció de llibres i novel·les adaptades com a pel·lícules. “Hem vist un parell de curtmetratges i una obra de teatre i la veritat ens ha agradat molt”, explica un pare.

Aquesta cinquena edició ha tingut tres novetats: la impressora humana, en què els més petits escrivien una paraula en un full i la “impressora” els dibuixava el que havien demanat; un espai inspirat en l’artista italià Bruno Munari, en què els nens experimentaven diferents postures per llegir en un sofà mentre eren fotografiats, i, finalment, l’entrega del premi Flic a la il·lustradora catalana Carme Solé Vendrell.

La jornada ha acabat a les 19 h i hi han passat aproximadament 1.000 famílies. Magalí Homs considera que “amb la cinquena edició del Flic, el festival es va consolidant cada vegada més”.