Pep Tosar es posa per última vegada els tirants del narrador de la història del Senyor Sommer. L'original és una novel·la de Patrick Süskind, que Tosar va adaptar amb èxit al teatre fa 20 anys. En aquest monòleg ple de poesia, el protagonista conta la seva infantesa, envoltada de personatges grotescos o misteriosos. En aquesta sala que va remodelar i que ara ha de deixar, Tosar i l' equip que dirigeix hi han muntat espectacles i han acollit concerts de tota mena. Tot i que se li acaba el contracte de lloguer, les dificultats econòmiques són un factor afegit que no ha pogut superar. Per això vol quedar-se a Barcelona. Encara no se sap què vol fer el propietari del Círcol Maldà però el dia 30 les claus tornaran a les butxaques de la propietat, la família Vilallonga.

Al llarg de cinc anys, el camí del Círcol Maldà ha estat pedregós. Finalment, la sala de teatre i concerts tancarà a l’octubre ja que els propietaris del número 5 del carrer del Pi no renoven el contracte de lloguer. El director de l’espai, Pep Tosar, s’ha acomiadat del espectadors i de tots els qui han format part del projecte en una carta. Tosar avança que ja ha començat la recerca d’una nova ubicació per al projecte.

En la missiva, fa un repàs del que ha significat estar al capdavant del Círcol. Tosar explica que va acceptar el repte com a “última opció per mantenir-me fidel al meu compromís professional”. El director de la sala reconeix que des de l’octubre de 2008 han hagut de sortejar la “precarietat econòmica”, ja que el pressupost mai no ha superat el 30% del que era necessari i les retallades van empitjorar la situació. Tot i això, es mostra satisfet per haver impregnat el Círcol Maldà d’un caràcter “plenament identificable”.

L’actor s’acomiadarà del petit escenari amb ‘Sa història des senyor Sommer’, la primera representació que va interpretar Tosar en solitari. El monòleg estarà en cartell fins al 29 de setembre.