Els restaurants més destacats del passeig de Gràcia ofereixen les millors gales fins al 18 de març. Celebren el primer festival gastronòmic a la zona, anomenat el Passeig de Gourmets. 16 establiments com el Cafè de la Pedrera, el Majestic o la Vinoteca Torres ofereixen menús, tallers de cuina i rutes de tapes per als paladars més exigents. Convertint-se així en la gran atracció gastronòmica de l’hivern a la ciutat.

Hi participen 16 establiments, tres dels quals sumen set estrelles Michelin. Tots ells ofereixen dues propostes complementàries. Per una banda, la Ruta de platets, 12 platets variats per 7 €, amb beguda inclosa. I per l’altra, els Menús degustació, amb preus que van dels 40 als 45 €. Una de les qüestions que crida l’atenció, però, és que d’aquests 16 establiments, 9 són hotels. I és un tipus d’establiment que els organitzadors del certamen volen potenciar. Marga Fargas, de l’associació passeig de Gràcia, explica que la intenció és “trencar una barrera mental cultural dels barcelonins, que és que no entren als hotels de la seva ciutat a sopar; una cosa que sí es fa en altres països”. Així, diu, “volem que els coneguin i els incorporin en les agendes gastronòmiques“.

El festival es complementa també amb demostracions de cuina  a dins dels hotels i un cicle de cuina a quatre mans, que seran vetllades en les quals parelles de grans xefs cuinaran plegats i oferiran un menú únic. La primera d’aquestes trobades ja ha tingut lloc. Joan Roca i Rafa Panatieri van ser un dels protagonistes que més ovació es van emportar entre els assistents. El 15 de març serà el torn de Nandu Juban i David Romero, i de Carme Ruscalleda amb el seu fill, Raül Balam.

El festival també ha organitzat un sopar solidari preparat per Enrique Valentí i Javier Muñoz. Els 5.355 € recaptats aniran destinats a la Fundació Raices i el seu projecte Cocina Conciencia, que forma a joves en risc d’exclusió social en temes relacionats amb la gastronomia.

El passeig de Gràcia, aparador de la gastronomia de qualitat

No és casualitat que els organitzadors hagin triat el passeig de Gràcia per fer aquest ruta gastronòmica. En aquest carrer tan ben situat a Barcelona, hi ha un total de set estrelles Michelin. I, és que, Barcelona és la capital amb més estrelles Michelin del territori espanyol i la segona ciutat europea amb més concentració d’aquests guardons en tan pocs metres, després de París.

En aquesta primera edició hi participen una vintena d’espais: Restaurante Jardín del Alma, a l’Hotel Alma; Bocagrande; Cafè de la Pedrera; Galaxó, a l’Hotel Casa Fuster; La Terraza del Claris, a l’Hotel Claris; Farga Diagonal; La Vinoteca Torres; Restaurant del Majestic, al Majestic Hotel & Spa; Moments, Blanc y Banker’s Bar, a l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona; Restaurant Lasarte y Restaurant Oria, al Monument Hotel; Mordisco, Roca Moo y Roca Bar, a l’Hotel Omm; El Principal de l’Eixample, Solomillo, Somni Restaurant & Coctelería, de l’Hotel The One Barcelona, i Tragaluz.