Contes al museus per a nenes rebels

10 de març, a les 17 h (activitat gratuïta). MNAC – Palau Nacional (Parc de Montjuïc)

A diferents museus de la ciutat (aquí els trobareu) s’engega Contes als museus per a nenes rebels. L’objectiu és explicar històries que recreen la vida de 10 dones rellevants en l’art, les ciències o els oficis escrites expressament per aquesta iniciativa, en format conte infantil. El MNAC s’estrena amb dues històries. Una sobre  la comtessa del Pallars Sobirà, Llúcia de la Marca, i l’altra sobre la pintora modernista Lluïsa Vidal. L’activitat s’inspira en el llibre ‘Contes de bona nit per a nenes rebels’,  d’Elena Favilli i Francesca Cavallo, que han estat capaces de girar històries i contes clàssics. Aquí en teniu un exemple:

 El Maria Canals porta cua

9 de març,  entre les 11 i les 21 h, plaça Reial / a partir del 10 de març, al passeig de Gràcia (activitat gratuïta)

Un any més Barcelona es converteix en el centre de competició dels millors pianistes joves del món. Arriba la 64a edició del Concurs Internacional Maria Canals que, del 10 al 20 de març, tindrà el Palau de la Música com a centre neuràlgic. Un certamen que també any rere any omple de pianos la ciutat amb la iniciativa El Maria Canals porta cua. Hi haurà 10 pianos de cua al passeig de Gràcia a partir de dissabte, 10 i divendres, 9, tot el dia, marató de piano (més informació aquí).

Festa Pallasso! a La Pedrera

11 de març, d’11 a 19 h (10 €). La Pedrera – Provença, 261-265 (l’Eixample)

La Pedrera organitza per setè any consecutiu la Festa Pallasso! (més informació aquí). Una jornada dedicada a l’art de ser pallasso, durant la qual les famílies, des de ja fa sis edicions, poden trobar en diferents espais de La Pedrera espectacles, jocs, projeccions, tallers, un racó de lectura i moltes altres activitats. Hi trobareu Tortell Poltrona, entre d’altres.

La Calçotada al Poble Espanyol

10 de març, de 10 a 18 h (12 € menú adults, 6 € infantil) Poble Espanyol – av. Francesc Ferrer i Guardia, 13 ( Parc de Montjuïc)

El Poble Espanyol es converteix en escenari per a una gran calçotada acompanyada d’una jornada festiva amb actuacions de la cultura popular. Hi haurà ball de gegants, castells, ball de bastons, sardanes, una cercavila popular , tallers de dibuix i música (aquí trobareu totes les activitats de la jornada).

El Passeig de Gourmets

Del 8 al 18 de març (diferents preus). En diferents punts del passeig de Gràcia (Eixample)

Arriba la primera edició de Passeig de Gourmets, una iniciativa gastronòmica que converteix el passeig de Gràcia en un recorregut gastronòmic d’alt nivell i -en funció de les opcions que decidim-, apte per a totes les butxaques. La més econòmica, de 7 €, la tapa i la copa d’alguns dels restaurants exclusius que formen part del festival (aquí trobareu els detalls de la cita).