El Paral·lel, i concretament el nou teatre Arteria Paral·lel va ser l'escenari escollit per a la festa d'aquests premis joves que en les dues primeres edicions van sorprendre en atorgar les estatuetes més preuades a pel·lícules com 'El cant dels ocells' d'Enric Serra o '3 dies amb la família' de Mar Coll. No hi ha hagut sorpresa. A diferència de les dues edicions anteriors, en les quals els premis principals se'ls van endur pel·lícules d'autor i amb poques nominacions, enguany 'Pa negre', amb 15 nominacions, gairebé fa el ple al 15. Va ser una escombrada de 'Pa negre', amb 13 premis de 15 nominacions, entre els quals, millor pel·lícula en llengua catalana, millor direcció, millor guió, o millor fotografia, a més de tres de quatre dels premis d'interpretació, el de la protagonista de Nora Navas, i els de repartiment de Roger Casamajor i la nena Marina Comas. Els resultats comercials excel·lents de 'Pa negre' a les sales, la Conxa de plata de Nora Navas a Sant Sebastià i les 14 nominacions als Goya feien albirar l'èxit, però potser no de forma tan aclaparadora. AGUSTÍ VILLARONGA, director de 'Pa negre' "És un resum de molts anys de feina, de pel·lícules de les quals estic molt orgullós i que la gent valora però mai hauria tingut el reconeixement públic ni tampoc aquest tipus de reconeixement més glamurós". Es pot dir que la resta van ser premis gairebé de consolació: dues estatuetes per a 'Buried' (Enterrat), la claustrofòbica cinta dirigida pel gallec Rodrigo Cortés, millor pel·lícula en llengua no catalana i millor muntatge, i una per a Eduard Fernández com a actor protagonista de 'La mosquitera', d'Agustí Vila. EDUARD FERNÁNDEZ, actor "És una pel·lícula amb una intenció molt clara. Molt al límit, molt estilitzada...És un punt de vista dur, potser amb moments desagradables. Però 'La mosquitera' és important anar-la a veure sabent que és una comèdia". El veterà i sempre combatiu Jordi Dauder va rebre del president de l'acadèmia Joel Joan el premi honorífic per una trajectòria de més de 60 pel·lícules.

En una gala celebrada al teatre Arteria Paral·lel, ‘Pa negre’ va obtenir ahir a la nit 13 de les 15 estatuetes a les quals estava nominada.  Els altres premis es van repartir entre la resta de pel·lícules: dues estatuetes per a ‘Buried’ (Enterrat) -del gallec Rodrigo Cortés- per la millor pel·lícula en llengua no catalana i millor muntatge, i una per a Eduard Fernández com a actor protagonista de ‘La mosquitera’, d’Agustí Vila.

El veterà i sempre combatiu Jordi Dauder va rebre del president de l’acadèmia, Joel Joan, el premi honorífic per una trajectòria de més de 60 pel·lícules.