Aquest dilluns a les vuit del vespre, el Liceu estrena de nou ‘La sonnambula’, dirigida musicalment per l’israelià Daniel Oren i escènicament pel suís Marco Arturo Marelli. Per tal de potenciar el romanticisme de l’obra, l’escenografia de Marelli s’emmarca en un espai gran, diàfan i lluminós amb els Alps suïssos de fons. L’acció se situa als anys 50 del segle XX i no pas al segle XIX, com en el text original.

Aquest melodrama romàntic necessita de grans veus per cantar les àries, duos i quintets. En aquesta ocasió, les funcions es divideixen en dos repartiments d’artistes. Els papers protagonistes estaran interpretats per Patricia Ciofi i Annick Massis, i per Celso Albelo i el tenor peruà Juan Diego Flórez, l’estrella del “bel canto” que els amants de l’òpera esperaven amb més devoció.

‘La sonnambula’ és considerada una de les tres grans obres mestres del compositor italià Vicenzo Bellini. Es va estrenar l’any 1831 i des de la primera representació va ser un èxit. Tracta la història d’una innocent noia que pateix de somnambulisme i això li provoca complicacions en la relació amb el seu promès.