D’aquesta manera, el Gran Teatre del Liceu acomiada la temporada, tot i que encara s’hi han de representar dues obres més. Però sobretot respon a un dels objectius amb què la institució treballa des de fa temps: difondre l’òpera i els gèneres musicals clàssics. “Com a teatre públic, creiem que hem d’arribar a tot el públic possible”, ha explicat el director general del Gran Teatre de Liceu, Joan Francesc Marco. En aquesta línia, l’ens ha engegat altres iniciatives com la de portar l’òpera als cinemes  o el d’implicar les universitats en el curs Òpera oberta.

El Liceu s’arriba a la platja per cinquè any consecutiu. Va estrenar-s’hi Josep Carreras, en concert, i van seguir-lo les òperes ‘Turandot’, ‘Doña Francisquita’ i ‘Carmen’, que l’any passat fins i tot va projectar-se, en directe, a Sabadell.

L’assistència mitjana és de més de 3.000 persones a la platja de San Sebastià i d’un miler als Jardins del Palau Robert, escenari que va incorporar-s’hi amb l’òpera ‘Turandot’. El públic hi pot accedir de franc, però se n’ha limitat l’accés fins a esgotar-ne les invitacions, que s’han repartit a través d’associacions veïnals i de comerciants del barri.

La tragèdia de ‘Carmen’ contraposa personatges i concepcions, com la llibertat que busca la dona i el sentiment de possessió i poder arrelat en l’home. De les incontables versions que se n’han fet, aquesta respon a la particular mirada del director Calixto Bieito, la mateixa posada en escena que va presentar al Festival de Perelada.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a