La llibreria Finestres ha obert les portes a Barcelona al gran públic aquest dijous. Situada al carrer de la Diputació, a tocar de la rambla de Catalunya, neix amb tres objectius ben definits: convertir-se en un oasi de lectura per als barcelonins, apostar per les activitats relacionades amb la cultura i donar suport directe als creadors. No és la primera ni l’única llibreria que en plena pandèmia ha decidit obrir portes. Recentment ho ha fet la llibreria Byron, a Sant Antoni. Però el que no se li pot negar l’establiment és una ambició clara i una aposta decidida per la cultura.

Premis en temps de crisi

Aprofitant la inauguració, la llibreria Finestres ha anunciat el guanyador del primer Premi de Narrativa en castellà i català dotat amb 25.000 euros: Albert Pijuan, amb el seu llibre ‘Tsunami’. Pijuan s’ha endut el primer Finestres en llengua catalana, i l’escriptora argentina Camila Sosa Villada, amb ‘Las malas’, el de llengua castellana.

L’escriptor Albert Pijuan

El factor coronavirus

Ara mateix, plantejar-se organitzar activitats en plena pandèmia no és el més recomanable. Tot i això, els responsables de la programació de la llibreria Finestres, la Marina Espasa, la Camila Enrich i en Kiko Amat, han anunciat algunes de les principals activitats culturals previstes. El tret de sortida serà al maig i començarà dissabte amb els Vermuts Versats, una aposta per fer de la paraula urbana tota una festa amb rap, performances i, fins i tot, una mica de comèdia. També hi haurà espai per als clubs de lectura i les trobades amb autors.

L’oferta literària de la llibreria

Els 550 metres quadrats actuals de la llibreria Finestres acullen fins a 42.000 llibres. Àurea Perelló, la seva responsable, ha explicat què es trobarà el barceloní quan entri a la llibreria. Els llibres estaran classificats per temàtiques i aquí es podrà trobar tant llibres en català com en castellà, però també hi haurà espai per a l’anglès, el francès i també l’eusquera o el gallec.

Els llibres es podran gaudir en qualsevol dels molts sofàs que es troben distribuïts per tota la llibreria. La idea és crear un espai de pau per als lectors i, a banda dels cartells de silenci que s’il·luminaran quan sigui necessari, no es podrà fer servir ni el mòbil, ni el portàtil. Una temptació fàcil d’evitar quan no hi ha cobertura.

Un dels sofàs de la llibreria Finestres
Una altre zona tranquil·la per llegir

Comparteix a: