Aquest dimecres s’ha descobert una nova placa literària per retre homenatge al poeta Jaime Gil de Biedma. La placa està situada al número 6 del carrer de Francesc Pérez-Cabrero, davant de la casa on va viure, al barri de Sant Gervasi – Galvany.

Moment de la descoberta de la placa en memòria de Gil de Biedma

L’encarregada de descobrir la placa ha estat la neboda del poeta, Inés García Albí. L’acompanyaven l’alcaldessa, Ada Colau; el tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, i el regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Albert Batlle. Colau ha destacat que Barcelona “tenia un deute de gratitud” amb Gil de Biedma i suposa “un acte de reconeixement i justícia” per tot el que ha donat.

Placa en memòria de Gil de Biedma, al carrer on va viure

Emblema de la Generació dels 50

Jaime Gil de Biedma és un dels poetes en llengua castellana més destacats del segle XX. És l’autor més llegit i emblemàtic de l’anomenada Generació dels 50. La seva obra, d’un cert caràcter autobiogràfic, tracta temes com la preocupació per la pèrdua de la joventut i l’amor, la destrucció dels records i el temps. Fill d’una família burguesa, la seva consciència social es va despertar arran d’un primer viatge professional a Filipines i va culminar amb el seu primer llibre de poemes, ‘Compañeros de viaje’. La seva poesia, i també l’assagística, estan molt influenciades per la lírica anglesa i autors com Auden i T. S. Eliot.