La llibreria Byron ha pujat la persiana per primera vegada aquest divendres i ho fa en plena pandèmia del coronavirus. “Justament arribem en un moment que comencem a veure la recuperació i hi ha petits indicadors que ens fan pensar que es pot ser optimista“, explica Mariana Sarrias, fundadora de la llibreria.

I, de fet, tenen raons per ser optimistes ja que asseguren que, des que va començar la pandèmia, en el sector editorial les vendes han pujat. Ho diuen amb coneixement de causa ja que els fundadors de la llibreria tenen 14 anys d’experiència al capdavant de l’editorial Huygens.

I ja sigui per aquest creixement o simplement per coincidència, la Byron neix en un moment en què s’han obert altres llibreries a la ciutat, com la Farenheit 451, o estan a punt de fer-ho, com la llibreria Finestres.

El nou establiment del barri de Sant Antoni té 400 metres quadrats i gairebé 500 metres lineals de prestatgeries. Els impulsors expliquen que volen ser un espai de “slow reading“, lectura tranquil·la, i per això fins i tot hi han col·locat una llar de foc.

Punt de trobada a Sant Antoni

El nou establiment, a banda de vendre llibres, també disposa d’una sala d’actes i d’una cafeteria. Aquesta zona, però, no podrà obrir fins dilluns, quan es comencin a flexibilitzar les restriccions per a la restauració. Els fundadors de la Byron volen que, més enllà de ser un punt de venda de llibres, també es converteixi en un punt de trobada cultural al barri de Sant Antoni.