L’Espai Jove la Bàscula, a la Marina de Port, ha canviat completament de cara. A la façana s’hi ha pintat un mural de grans dimensions que dona visibilitat a l’equipament des de diferents punts del barri. L’obra -de l’artista El Rughi– és el resultat d’un procés participatiu en què s’han implicat els joves i els professionals de la iniciativa B-Murals.

La façana era completament grisa

Segons l’Anna Campos, dinamitzadora de l’espai jove, des de l’equipament volien transformar la façana, que era completament grisa, per fer-la més atractiva i visible. Per això, van obrir el procés participatiu Murbas, amb l’assessorament de B-Murals, de la Nau Bostik.

23 propostes participants

El procés va estar obert tot l’estiu i s’hi van presentar 23 propostes. D’aquestes, els joves  -i els responsables de B-Murals- van triar ‘Jovedelick’. Campos explica que els va agradar l’obra perquè reivindica les diferents disciplines que es duen a terme a l’espai com són la dansa, les arts plàstiques o la música i, a més, era molt alegre.

Els joves han tingut un paper protagonista durant tot el procés creatiu. Campos explica que hi van participar en tres moments. “Van ajudar a preparar la façana, pintant-la tota de blanc perquè la pintura mural es pogués adherir bé; van elaborar els esborranys dels dibuixos que volien fer en una part de la pintura; i, finalment, van poder pintar directament sobre el mural”, reconeix.