Fa 17 anys que porta les regnes del museu i Pilar Vélez destaca el valor únic de l'emplaçament: aquest espai havia estat part de les dependències del Palau Reial dels comtes de Barcelona. Precisament aquest ha estat un dels reptes del projecte de remodelació engegat el 96: el museu no es pot ampliar, però sí aprofitar-ne millor l'espai. És el que s'ha fet en el primer pis, dedicat sobretot a l'escultura. Per exemple, aquest passadís era una antiga galeria que ara s'ha guanyat a l'exterior. A més, el terra s'ha fet totalment accessible i totes les vitrines són noves. PILAR VÉLEZ, directora del Museu Frederic Marès "Que arribi a més gent, que la mirada sigui més còmoda és el repte i l'objectiu i si, a més, tenim un reconeixement encara és millor." A més, l'armortització de l'espai ha permès treure del soterrani peces com aquesta. I veure en tota la seva plenitud aquesta altra... "Si es vol entendre el col·leccionisme de Barcelona s'ha de passar per aquí." Per la Pilar els col·leccionistes es defineixen per la seva passió i constància i aquest en pot ser un bon espai, perquè té prop de 60.000 peces per contemplar.

No ha estat pas una feina fàcil, però ara ja sí que el Museu Frederic Marès dóna per acabat el projecte integral de remodelació engegat el 1996. Les obres han constat de tres fases diferents i l’última -dedicada a la primera planta de l’edifici- va obligar a tancar durant dos anys i fins a 2011 l’equipament cultural.

L’objectiu de les obres ha estat aprofitar millor l’espai, adequar-lo i fer-lo accessible per a tothom i fer que la visita dels usuaris sigui més còmoda i entenedora. Per tot això, l’Associació Catalana de Crítics d’Art ha premiat el museu en la categoria de millor iniciativa patrimonial.

El Frederic Marès es va inaugurar oficialment el 1948, tot i que dos anys abans ja s’havia obert al públic la primera sala de què va disposar. Situat en ple barri Gòtic, a tocar de la Catedral, té un emplaçament d’un valor únic, ja que l’espai havia estat part de les antigues dependències del Palau Reial dels comtes de Barcelona. El museu conserva la col·lecció que va reunir el seu fundador i escultor Frederic Marès, i amb la seva donació va passar a formar part del patrimoni de la ciutat l’any 1946.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a