Els Jardins de Sant Pau del Camp del Raval llueixen grafit. L’obra, que substitueix un altre grafit fet el 2016, és fruit de la col·laboració dels escolars de sisè de primària de l’Escola Collaso i Gil i l’artista urbà DEIH. Aquest treball comunitari i col·laboratiu forma part del projecte ConnECT, inclòs a l’Arnau Itinerant, un programa a través del qual entitats veïnals i culturals del Raval, Sant Antoni i el Poble-sec treballen des de fa anys per donar vida al desaparegut Teatre Arnau. Aquest grafit, iniciativa de Street Art Barcelona, té la col·laboració de Difusor, Ana Manaia i Impulsem.

Detall del mural ubicat als Jardins de Sant Pau

Un projecte educatiu comunitari

L’Antoine Careil, de Street Art Barcelona, ha estat al capdavant de la renovació del mural. “Una iniciativa que no ha consistit només a canviar un grafit, sinó que s’ha associat a un projecte educatiu en aquest cas vinculat al medi ambient i el canvi climàtic”, explica.

El grafit, d’estil ciberpunk, inspirat en el còmic futurista, convida els visitants a prendre consciència que formen part de la terra i pel bé comú ens convé sentir-nos connectats i protegir-la per cuidar-nos també a nosaltres mateixos.