Aquest cap de setmana arriba al Sant Andreu Teatre ‘La motxilla de l’Ada’, un espectacle de la trilogia de Teatre al Detall que homenatja els infants trans que lluiten per reivindicar la seva identitat.

L’Adam esborra la “m” per ser l’Ada

La història d’aquest personatge és la darrera entrega d’una trilogia que té un punt en comú: el de dones valentes. Després de més d’un any de preparatius i assajos, l’obra explica com una nena trans s’intenta desprendre de l’Adam i n’esborrar la “m” per ser l’Ada. Tot plegat, gira al voltant d’una motxilla invisible que porta a tot arreu, fins que un bon dia els seus pares s’adonen que està carregada de sorpreses.

A més, tres músics acompanyen tota la trama. De fet, la vessant musical hi juga un paper cabdal: reforça el missatge i entreté la mainada en una obra que s’estén fins als 70 minuts. D’aquesta manera, la Tresca i la Verdasca, el trio musical que hi participa, surt de la seva zona de confort i adopta un estil diferent del que està acostumat i s’endinsa en un rock molt elèctric.

Aquesta motxilla pesada és la que han de portar els infants transgènere: “Són nens que de petits patien molt ‘bullying’ a les escoles. Són molt valents de fer un pas tan important quan són tan petits”, assegura Txell Botell, l’actriu que interpreta la mare de l’Ada. L’obra s’ha inspirat en un cas proper viscut pels integrants de la companyia.

‘La motxilla de l’Ada’ seguirà al Sant Andreu Teatre els dissabtes i els diumenges de la segona i la tercera setmana d’octubre i també el 12 d’octubre. L’entrada té un preu de 9,50 euros i l’obra està orientada a tots els públics a partir dels cinc anys.