La família gegantera de la Barceloneta ha crescut. En Pep, el pescador, i la Maria, la peixatera —els Gegants de la Barceloneta— han presentat aquest diumenge al matí a la plaça del Poeta Boscà els seus fills bessons. Són els gegantets Pere i Carmeta, que reben aquests noms en honor al patró dels pescadors i la del mar. I, per fer-ho tot plegat oficial, els ha batejat el gegant del Mossèn Espavilat de Ciutat Vella.

Els gegantets de la Plaça Nova, del Pi, del Raval, de Sant Jaume, del Casc Antic i la Gegantona Laia han estat els padrins de la cerimònia. I, precisament, els han obsequiat amb el ball de padrins. Per tancar l’acte, s’ha fet una ballada de bastons juntament amb tots els participants.

Apropar la cultura popular als infants

Els nous membres arriben en plena celebració. Els Gegants de la Barceloneta fan 30 anys i, per engrescar els més petits a participar en els actes populars, han dissenyat aquests gegantets de fesonomia més infantil, explica la Carme Tomás, presidenta de l’Associació de Geganters de la Barceloneta. Sovint es fa complicat trobar actes de cultura popular per a nens, segons relata la Mònica Amorós, mestra de la Secció Infantil de l’Esbart Català de Dansaires. És una oportunitat per integrar-los.

Estaran exposats a la Casa dels Entremesos amb la resta de figures de l’imatgeria festiva de la ciutat.