Després que la seva filla en confirmés la mort en una  piulada a Twitter, diverses institucions culturals i artistes d’arreu del món han expressat el condol.

Des de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Collboni, ha assegurat que la nostra ciutat sempre estarà en deute amb ell“. En aquest sentit, Collboni ha recordat tant la seva col·laboració amb els Jocs Olímpics com el seu llegat artístic, amb obres com el monument a Josep Tarradellas o l’escultura situada al carrer de Ciutat de Granada.

escultura Xavier Corberó

Una trajectòria internacional

Nascut a Barcelona l’any 1935, Xavier Corberó va estudiar a l’Escola Massana, que havia fundat el seu pare. Posteriorment, va continuar la seva formació a la Central School of Arts and Crafts de Londres, on va treballar amb pedres i metalls preciosos, i a la Fundació Medici de Lausana, a Suïssa.

El 1963 va fer la seva primera exposició individual a Munic, on va rebre la medalla d’or de l’estat de Baviera. També va exposar  a Pittsburg, al Japó i a Nova York. A Catalunya, va impulsar el Centre d’Activitats i Investigacions Artístiques de Catalunya Fundació Xavier Corberó, a Esplugues de Llobregat. Corberó va rebre distincions com la Creu de Sant Jordi, el 1992, i l’any 2000 va ser elegit membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

La cerimònia de comiat de Xavier Corberó serà aquest dimecres a les 11.45 al tanatori de Sant Gervasi.