El director teatral mataroní va ser un dels més innovadors i compromesos del teatre català dels últims anys. Moisès Maicas havia dirigit obres de Roland Schimmelpfennig, Philipp Löhle, Thomas Bernhard, Sarah Kane o Daniel Keene. Destaca ‘Psicosi de les 4:48’, un monòleg en què la dramaturga Sarah Kane, interpretada per Anna Alarcón, explica les raons d’un suïcidi, va ser guardonat amb el premi BBVA de Teatre 2016.

Entre les seva abundant producció destaquen les creacions més compromeses com ‘Lampedusa beach’, en què reflexionava sobre la immigració clandestina i ‘ Les verges virtuals’,  que parlava de l’integrisme religiós. Maicas va estar actiu fins a l’últim moment. Una de les seves últimes obres va ser ‘Peggy Pickett veu la cara de Déu’.

Maicas era fill del també director teatral Carles Maicas i amb la seva companya, la traductora Anna Soler Horta, va crear nombrosos muntatges.

El teatre català, com el Temporada Alta o el Maldà, han lamentat a través de les xarxes socials la seva pèrdua.

També ho ha fet el conseller de Cultura, Santi Vila, que ha destacat la seva trajectòria i ha dit que és un cop pel món del teatre i de la cultura en general.