L’escriptor barceloní Carlos Zanón és l’encarregat de continuar les històries del famós detectiu Pepe Carvalho, de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán. La novel·la tindrà nous escenaris barcelonins i sumarà personatges nous. Zanón també serà l’encarregat de dirigir la pròxima edició del BCNegra, del qual ha dit que es vol descentralitzar per fer-lo arribar als diversos barris de la ciutat.

Carlos Zanón ha explicat que serà “un Carvalho dels barris” i que es mourà per diversos llocs de la ciutat, en una entrevista a la ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm. L’investigador privat conviurà amb personatges contemporanis, com l’alcadessa, Ada Colau, o el president nord-americà, Donald Trump. També ha manifestat que intentarà respectar el personatge original i que no pensa copiar ni podria l’estil de Manuel Vázquez Montalbán.

Un altre repte que se li presenta a Zanón és el d’introduir canvis dins del festival de novel·la negra BCNegra, després que el seu creador, Paco Camarasa, anunciés que es retirava el mes de febrer passat. L’activitat literària es prioritzarà i es vol descentralitzar en els diversos barris de la ciutat. Pel que fa a l’afluència de públic, no s’ha mostrat preocupat: “Jo crec té un públic molt fidel i molt consolidat. Si podem créixer, bé; si ens quedem igual, també; i si baixem una miqueta, no passa res. És més important fer un treball de qualitat, a mitjà i llarg termini.

Escolteu-ho aquí: